Skip to main content

I Elværket Skive er vi “grønne”. Vi gør alt, vi kan, for at være med til at sætte en ny retning og vise den bæredygtige vej. En vej, der både er attraktiv og klimavenlig. Derfor indretter vi også Elværket med bæredygtige og lokale løsninger. Det har blandt andet resulteret i et samarbejde med Erik Jørgensen, ejer af den lokale virksomhed Upcycling Scandinavia.

Et af produkterne fra Upcycling Scandinavia er den flotte stol til skoler, institutioner, konferencecentre og hoteller – Karoline Chair. Vi har valgt at bruge stolen i vores største mødelokale i Elværket, da stolene både er behagelige at sidde på og fortæller en god historie. Ønsker du at se mere til Erik, så hold øje med udsendelsen om bæredygtige iværksættere, der kommer i serierække på TV Midtvest. Under en af optagelserne var Erik og TV Midtvest i Elværket for at filme Karoline stolene.

Kom og mød Erik

Hvis du er nysgerrig på at høre mere fra Erik og er motiveret for selv at komme i gang med den grønne omstilling, få værdi ud af dit affald, få styr på dit Co2 regnskab, lave prototyper af overskudsmaterialer eller blot ønsker sparring på at komme i gang med FN´s verdensmål, så står Erik Jørgensen til rådighed via Elværket – og det er gratis.

Kom med til et kort inspirationsmøde onsdag den 21. april kl. 8.00, når Erik fortæller om sin grønne rejse på Teams. Tilmeld dig her! Den lokale virksomhed producerer bæredygtige, grønne produkter og arbejder ud fra mottoet: We turn waste into value. Ud over at producere egne produkter af affald samarbejder Upcycling Scandinavias med store virksomheder og underleverandører, der henvender sig for at få hjælp til at få styr på deres affald og Co2 aftryk.

At dokumentere hvordan man forvalter sit affald og C02 bliver et større og større krav. Så her er en oplagt mulighed for, at bliver inspireret til at komme i gang med at fremtidssikre sin virksomhed.

Karoline Chair

Foruden stolens simple, minimalistiske og klassiske skandinaviske design, er den produceret af 100 procent upcyclet affalds plast. Det vil sige, at det materiale, der indgår i stolens design alt sammen er genanvendt. Ved produktion af Karoline Stolen anvendes 1,9 kg. affaldsplast og vores klode spares for 4,56 kg. Co2 hver gang der produceres en stol.

Upcycling Scandinavia arbejder ud fra, at deres produkter skal være 100 procent upcyclede og 100 procent genanvendelige. På den måde indgår produkterne i en grøn og bæredygtig genanvendelsesproces.

Hvorfor upcycling?

I Elværket er vi store fortalere for, at materiale bliver genanvendt ikke mindst på grund af miljøet, men også fordi det giver iværksættere som Erik Jørgensen, mulighed for at skabe lækre produkter til vores skolebørn. Upcycling af blandt andet plastik kan således ikke gå hurtigt nok. Mellem 1950 og 2015 blev kun ni procent af alt produceret plastik genanvendt og meget af det er endt rundt om i naturen og i havene. Vi er derfor stolte over at have et samarbejde med Erik Jørgensen, der om nogen går forrest og viser igen og igen at vi i Skive er bæredygtige, ambitiøse og skaber konkrete bæredygtige produkter i stor skala. Erik er én af ambassadørerne for Elværket Skive.

Vi har ved Elværket et materialegenbrugslager oprettet i samarbejde med Nomi4s, så både elever/studerende, iværksættere og erhvervsdrivende kan anvende. Vi har også mindre anlæg som plastic extrudere, shreddere og 3D printere, så man kan lave nye prototyper af gammelt plast. Vi glæder os til at se jer, vores lokale virksomheder og samarbejdspartnere i Elværket, så I kan prøve de nye Karoline Stol og måske blive klogere på hvordan I kan tænke grøn omstilling ind i jeres virksomhed.