Skip to main content

Nyt liv til Elværket

Det gamle Elværket i Skive, har i den grad fået nyt liv. Det er blevet et hus fuld af liv, med moderne faciliteter, og ikke mindst en stor diversitet af kompetencer i hele huset. “Vi synes, at Elværket Skive er et fedt sted at være, hvor man både har lækre faciliteter og gode kompetencer omkring sig. Der kommer dagligt mange forskellige mennesker i Elværket, hvilket giver gode muligheder for udvikling, innovation og for at netværke på tværs. Elværket er et sted, hvor man ikke behøver besidde alle kompetencer selv. Den diversitet der er i huset betyder, at mangler man viden, kompetencer eller for den sags skyld bare et lille skub til at komme videre, så sidder der helt sikkert nogen at sparre med – det er det, der skal til for, at et iværksætter- og innovationsmiljø virker”, udtaler udviklingskonsulent i Innovation Skive, Louise Vilsgaard.

Begejstringen deles også af den lokale erhvervsservice i Skive.“Alle aktører både i og med forbindelse til Elværket, arbejder sammen om at skabe vækst og udvikling. Det kan både være ift. at starte virksomhed op og det at udvikle og vækste de mere etablerede virksomheder. At vi har skabt et ”levende hus”, hvor alle trives og ikke mindst udvikler deres virksomheder er fantastisk dejligt, og det der er netop vores vision for stedet”, fortæller Direktør i Business Skive, Lars Fjalland.

Hvad siger beboerne i Elværket så?

Også iværksætterne og virksomhederne i Elværket, udtrykker stor begejstring for miljøet på Brårupgade. Nikolaj Tymm, indehaver af Tymmstone fortæller således, hvordan han har været rigtig glad for fællesskabet og muligheden for at anvende mødefaciliteterne: ”Jeg har været så heldig, at jeg er blevet tilbudt en fast iværksætterplads i Elværket Skive. Det har været en kæmpe fordel for mig som virksomhed og iværksætter. Det er dejligt at være et sted, hvor der er liv frem for at sidde alene i min enmandsvirksomhed. Det er også godt at have alle faciliteterne til rådighed og især mødelokalerne. Man sidder i et godt rum med en stor skærm og føler, man sidder i samme lokale med dem, man har møde med”.

Også det unge mediebureau, Polymedia, har haft stor glæde af at være en del af Elværket. Igen fremhæver de mødefaciliteterne, men også de store muligheder, der er for sparring og hjælp til udfordringer: ”Det er superfedt at have mulighed for at invitere mine kunder ind i huset og bruge mødelokalerne. Det gør det langt nemmere at invitere kunder på besøg, end hvis man skulle sidde hjemme i køkkenet. Faciliteterne gør også, at jeg kan benytte mig af udstyret i Makerspace og lave prototyper. Og så har jeg fået mulighed for at udbygge mit netværk, hvilket har resulteret i flere opgaver”, fortæller Jacob Buchhave, indehaver af Polymedia.

Læringsambassaden der hører til i Elværkets Makerspace, er også begejstret for at kunne benytte de fælles faciliteter, alt udstyret og adgangen til kompetencer. I Læringsambassaden kommer kommunens børn og unge og bliver undervist. Blandet andet i design, natur-teknik, prototyping og de nye teknologier. “I Læringsambassaden kan børn og pædagoger fra dagtilbud, og elever og underviserne fra skolerne eksperimentere og udvikle egne evner inden for fx naturvidenskab og teknologi. I mødet med virksomheder og iværksættere – også kaldet Åben Dagtilbud og Åben Skole – styrkes ”fødekæden” fra ABC til erhverv. Det bliver tydeligt, at alle er vigtige og kan bidrage, når vi handlingsorienteret søger innovative løsninger på fx verdensmålene. Det mindset må og skal begynde allerede fra barnsben.”, udtaler udviklingskonsulent i Innovation Skive, Trine Nors.

Du kan ikke vide alt – men nu ved du, hvor du skal gå hen

Fordelene ved at sidde i et co-work miljø er altså mange. De utrolig mange forskellige kompetencer, som findes i Elværket gør, at det ikke er nødvendigt selv at have alt viden ved hånden, ligesom det heller ikke er nødvendigt at have alle kompetencer og udstyr i sin organisation. Nærmest uanset, hvilke udfordringer du kommer med, så findes der andre i Elværket eller netværket omkring Elværket, der gerne vil  sparre, så man hurtigt kan komme videre og udvikle sig.

Har du lyst til at blive en del af Elværket?

Har du lyst til at blive en del af det spændende innovations- og iværksættermiljø i Elværket Skive, så kan du kontakte os for at høre mere på følge oplysninger

+45 28 94 15 44

kontakt@elvaerketskive.dk

Leave a Reply