Det gamle elværk er samlingssted for innovation og iværksætteri

Hvad er Elværket?

Elværket er Skives innovations- og iværksættermiljø hvor du finder et stort kontorfællesskab og andre spændende faciliteter for virksomheder, iværksættere, uddannelser og studerende. Det er stedet, du skal hen, hvis du har en idé, har lyst til at udvikle din forretning, eller bare synes innovation er sjovt. Elværket er din samlede indgang til kompetencer, faciliteter og netværk, der kan hjælpe dig videre – uanset om det er i skoleregi, via en ungdoms- eller videregående uddannelse, iværksætteri, eller via en virksomhed. I Elværket samarbejder og bygger vi bro til alle relaterede aktører både på Skiveegnen, nationalt og internationalt.

Men – sådan har det ikke altid været.

Lyset rammer skibonitterne

For over 100 år siden – i 1905 – fik Skive sit ny elektricitetsværk. Bygningen blev opført ved på Brårupgade 18, hvad der dengang var udkanten af Skive by. Den nye bygning vakte opsigt i byen og der var spænding – på alle måder – i hjemmene i de små gader. Elværket skabte rammerne for, at Skive kunne udvikle sig og følge med tiden. Elektricitet i Skive, var nu en realitet.

Elværket vokser

Elværket voksede og stadigt flere fik glæde af værkets tilstedeværelse i byen. Snart erstattede elektriske gadelygter gaslamperne på gadehjørnerne og Skive lyste for alvor op. Elværket var blevet en central del af byen og mange havde gjort sig afhængige af den elektriske strøm.

Et moderne og inspirerende miljø

I dag er Elværket et moderne og inspirerende miljø. Vi fortsætter med at sprede lys over Skive kommune, men nu snarere i form af oplysning omkring den nyeste teknologiske udvikling, og ikke mindst gennem indflydelsen på det lokale innovationsmiljø.

Der er plads til dig

I Elværket er der plads til alle. Derfor skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte os. Vi går alt for at hjælpe dig videre, både hvis du kommer fra en uddannelse, har lyst til at starte op, eller er etableret, men har brug for ny energi. Kom ind i Elværket – snup en kop kaffe og lad os tale om mulighederne.